top of page

Over ons

Hoe het begon

Engage People is gestart nadat Hilly op een wereldreis, ambassadeur werd van Springs of Joy-Uganda, een kleine lokale stichting in Oeganda die door voetbal en educatie de kwetsbare kinderen in de sloppenwijk een betere toekomst geeft.

Na een partijtje voetbal te hebben gespeeld met de straatkinderen, hun verhalen te hebben gehoord en te hebben gezien hoe Kennie Mugisha zich geheel vrijwillig, met heel zijn hart inzet voor een betere toekomst voor de jongeren, was zij gegrepen door de passie en overgave en besloot om Kennie te helpen om zijn organisatie verder te ontwikkelen. Toen ze daarna ook nog zelf in Oost Timor belandde, waar ze zich inzet voor de inclusie van mensen met een beperking, ontstond de noodzaak om een breder platform te ontwikkelen in Nederland, om fondswerf en uitwisseling activiteiten te stroomlijnen. 

Ze zocht 2 medebestuursleden die haar visie delen en zich met haar willen inzetten voor de ondersteuning van Springs Of Joy en andere projecten in Oost Timor en zo werd Engage People geboren, een stichting die als platform dient waar meerdere projecten hun voordeel mee kunnen doen. 

Doel

Kleine lokale initiatieven in ontwikkelingslanden ondersteunen met kennis en mogelijkheden bieden tot fondswerven.

 

De mensen achter Engage People

Aniek Bouwman

Moeder van twee kinderen en werkend als onderzoeker bij Wageningen University & Research.

In mijn werk kom ik veel in aanraking met mensen van over de hele wereld en hun bijzondere culturen. Ik geloof in de kracht van lokale mensen en  initiatieven en wil die graag steunen. In mijn werk zie ik dat mensen best lokale projecten willen steunen, maar er niet in vertrouwen dat hun bijdrage ook werkelijk bij de beneficiaries terecht komt. Via onze stichting kunnen we mensen wel garanderen dat hun geld 100% bij doelgroep terecht komt en op die manier draag ik bij aan een betere toekomst en kan ik mensen in hun kracht zetten. 

Mijn kracht zit hem in de getalletjes, als onderzoeker reken ik dagelijks aan data en laat daar modellen en statistiek op los. Daarom verricht ik de functie als penningmeester.  

20200706_074742.jpg

Cleo Heyen

Werkzaam als project coordinator van internationale onderzoeksprojecten op het gebied van voeding en beweging en deels voor het secretariaat bij de vakgroep Humane Biologie van de Universiteit Maastricht en moeder van een dochter.

Ik heb Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en altijd geloofd in internationale samenwerking. In het verleden heb ik onder meer projecten gedaan voor UNICEF en de Wereldbank.

Helaas gaat er bij grote organisaties vaak veel geld verloren aan overhead voor de organisatie en daarom ben ik blij om mijn steentje te kunnen bijdragen aan Engage People, een stichting waarbij we zorgdragen dat de opbrengsten van lokale initiatieven volledig ten goede komen aan het doel.

Ik ben trots op al die mensen die initiatieven ontplooien om deze wereld een beetje beter te maken ! Binnen de stichting verricht ik de functie van secretaris.

Hilly Bouwman

Freelancer in ontwikkelingswerk in Oost Timor en Oeganda.

In 2016 heb ik het roer omgegooid en me een jaar lang  ingezet als vrijwilliger voor projecten in ontwikkelingslanden. In deze tijd heb ik kennis mogen maken met veel kleine initiatieven die opgezet werden door mensen die vanuit hun hart werken. Ik ben zelf ook een persoon die vanuit haar hart werkt en ik heb me voorgenomen om mijn kennis en mogelijkheden zoveel mogelijk te delen. Ik heb daarom ook het initiatief genomen om Engage People op te richten. 

Ik ben persoonlijk verbonden aan Springs of Joy en ReLoka, de organisaties die nu door Engage People worden ondersteunt. 

Momenteel woon en werk ik in Oost Timor, samen met mijn partner en 2 honden. Ik heb hier een non-profit project opgestart voor mensen met een beperking en werk als consultant voor stichtingen en organisaties. 

bottom of page