Over ons

Hoe het begon

Engage People is gestart nadat Hilly ambassadeur werd van Springs of Joy Uganda, een kleine lokale stichting in Oeganda die door voetbal en educatie de kwetsbare kinderen in de sloppenwijk een betere toekomst geeft.

Zij ontwikkelde hun website en zorgde voor hosting ervan in Nederland. Toen ze een fondswerfactie wilde starten realiseerde ze zich dat ze een zakelijke bankrekening nodig had om de financiën gescheiden te houden. Om een bankrekening te openen heb je een stichting nodig en  als stichting moet je op internet vertegenwoordigd zijn. Randzaken die veel tijd en geld in beslag nemen en dus zonde om voor slechts 1 project een hele stichting te starten. Er moeten toch meer mensen zijn die na bijvoorbeeld een reis of door vrijwilligerswerk, ambassadeur worden van een project en zich daar zo efficiënt mogelijk voor willen inzetten?

Hilly nam zich voor een stichting te starten waar meerdere ambassadeurs met hun projecten gebruik van kunnen maken. "Als ik dan toch die faciliteiten heb, dan kan ik ze maar beter delen!", aldus Hilly. Ze zocht 2 medebestuursleden die haar visie delen en zo werd Engage People gestart. Niet een stichting voor 1 enkel project, maar een stichting die als platform dient waar ook andere projecten hun voordeel mee kunnen doen. 

Doel

Kleine lokale initiatieven in ontwikkelingslanden een vliegende start bieden, door het beperken van kosten, delen van faciliteiten en mogelijkheden bieden tot fondswerven.

 

De mensen achter Engage People

Aniek Bouwman

Moeder van twee kinderen en werkend als onderzoeker bij Wageningen University & Research.

In mijn werk kom ik veel in aanraking met mensen van over de hele wereld en hun bijzondere culturen. Ik geloof in de kracht van lokale mensen en  initiatieven en wil die graag steunen. In mijn werk zie ik ook dat enthousiaste mensen ontmoedigd raken door de vele randzaken die bij projecten komen kijken. Bij Engage People proberen we deze randzaken zoveel mogelijk weg te nemen zodat de ambassadeurs van projecten zich vol overgave kunnen bezighouden met hun goede doel. Op die manier draag ik bij aan een betere toekomst en kan ik mensen in hun kracht zetten. 

Mijn kracht zit hem in de getalletjes, als onderzoeker reken ik dagelijks aan data en laat daar modellen en statistiek op los. Daarom verricht ik de functie als penningmeester.  

20200706_074742.jpg

Cleo Heyen

Werkzaam als project coordinator van internationale onderzoeksprojecten op het gebied van voeding en beweging en deels voor het secretariaat bij de vakgroep Humane Biologie van de Universiteit Maastricht en moeder van een dochter.

Ik heb Internationale Betrekkingen gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en altijd geloofd in internationale samenwerking. In het verleden heb ik onder meer projecten gedaan voor UNICEF en de Wereldbank.

Helaas gaat er bij grote organisaties vaak veel geld verloren aan overhead voor de organisatie en daarom ben ik blij om mijn steentje te kunnen bijdragen aan Engage People, een stichting waarbij we zorgdragen dat de opbrengsten van lokale initiatieven volledig ten goede komen aan het doel.

Ik ben trots op al die mensen die initiatieven ontplooien om deze wereld een beetje beter te maken ! Binnen de stichting verricht ik de functie van secretaris.

Hilly Bouwman

Freelancer in ontwikkelingswerk in Oost Timor en Uganda.

In 2016 heb ik het roer omgegooid en me een jaar lang  ingezet als vrijwilliger voor projecten in ontwikkelingslanden. In deze tijd heb ik kennis mogen maken met veel kleine initiatieven, die opgezet werden door mensen die vanuit hun hart werken. Ik ben zelf ook een persoon die vanuit haar hart werkt en ik heb me voorgenomen om mijn kennis en mogelijkheden zoveel mogelijk te delen. Ik heb daarom ook het initiatief genomen om Engage People op te richten. 

Ik ben persoonlijk verbonden aan Springs of Joy en Centru Sover, de projecten die nu door Engage People worden ondersteunt. 

Momenteel woon en werk ik in Oost Timor, samen met mijn partner en 2 honden. Ik heb hier 2 non-profit projecten opgestart voor mensen met een beperking en werk als consultant voor stichtingen en organisaties.